Meer dan een jaar later.

20 mei 2018 

 

De laatste posts op mijn site zijn ondertussen meer dan een jaar oud.  Ik kan me voorstellen dat mijn volgers zullen gedacht hebben dat ik gestopt ben met deze materie.  Niets is minder waar. In alle stilte en met veel overgave hebben we gesleuteld aan het schrijven van een automatisch tradingprogramma.  Door het backtesten van dit programma zijn we heel wat wijzer geworden.  We zijn tot de conclusie gekomen dat manueel traden met onze strategie,  betere resultaten oplevert dan het automatisch programma. Er is echter één struikelblok en dat is "emotie".  Beheersing van emoties, gekoppeld aan discipline blijft de grootste uitdaging voor een daytrader. 

De volgende weken en maanden post ik op regelmatige basis opnieuw video's met tekst en uitleg over onze huidige aanpak en inzichten.  Voel jullie vrij om te reageren of vragen te stellen via deze site.

Voorlopig heb ik nog geen nieuwe opleidingen geprikt.  Trade safe!

Commentaren: 2
  • #2

    Ikke (zaterdag, 18 januari 2020 01:41)

    Failliet ?

  • #1

    werner (dinsdag, 11 september 2018 18:22)

    good luck you two


Leren traden, een levenslange leerschool.

Jullie zullen wel gemerkt hebben dat het de laatste weken behoorlijk stil is op de chat en op de website.  Dat heeft zo zijn redenen.  De klassieke aanpak om mensen proberen op te leiden en mee te nemen in mijn daytrading verhaal werkte tot op heden niet zoals ik verwacht had. Dat merkte ik duidelijk aan het aantal bezoekers op mijn site, aan het feit dat er weinig reacties waren op de videoanalyses, aan het aantal inschrijvingen enz.. Het heeft me aangezet om  nog veel dieper te graven in de charts om de bewegingen van de markt te begrijpen en vooral te kunnen volgen en te bewaken met een verklaarbare stop.  De graafwerken waren enorm en in feite houden ze niet op want de voeling met de markt blijft maar stijgen als je alle dagen naar de charts tuurt. 

De inzichten zijn ondertussen van die aard dat ik de aanpak op de site over een ander boeg gooi binnen afzienbare tijd. 
Een daytrader, swingtrader of belegger moet afgelijnde plannen maken en bewaken met een bewezen strategie. 
Er kan bijvoorbeeld geld verdiend worden in 3 minuten, in 60 minuten of door een positie de ganse dag aan te houden.  De setup is steeds dezelfde maar en moet dus ook gerespecteerd worden. 
In een eerste fase post ik video’s over trades binnen diverse tijdframes om uit te leggen hoe ik te werk ga.
In een tweede fase zal de online chatroom meer geopend worden om tekst en uitleg te geven real time en in een derde fase wordt de winstcurve op de site gepost om duidelijk te maken dat we goed bezig zijn. To be continued. 

5 Berichten